Oferte Charter Avion - Litoral Chania Creta, Creta, Grecia ☀️ 2023

Charter Avion - Chania Creta 2023

Chania Creta 2023 face parte din regiunea Creta din Grecia.

In Chania Creta sunt 110 hoteluri, din care 5 hoteluri de 5 stele, 41 de hoteluri de 4 stele, 55 de hoteluri de 3 stele, 9 hoteluri de 2 stele.

Filtre Chania Creta 2023

Filtreaza hotelurile din Chania Creta pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Chania Creta pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Gouves Water Park Holiday Resort incepand cu 1,439.00 €
Plecare 15 Iunie 2023, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Cretan Village incepand cu 740.00 €
Plecare 15 Iunie 2023, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Metropole Urban Hotel incepand cu 1,394.00 €
Plecare 7 August 2023, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Palmera Beach Hotel & Spa incepand cu 946.00 €
Plecare 2 Septembrie 2023, 3 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Zephyros Beach Boutique Hotel incepand cu 1,203.00 €
Plecare 7 Septembrie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
24 Seven Boutique Hotel incepand cu 765.00 €
Plecare 13 Septembrie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Aphea Village Chania incepand cu 1,099.00 €
Plecare 6 Septembrie 2023, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Avra City incepand cu 1,453.00 €
Plecare 5 Iulie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Frida Apartments incepand cu 805.00 €
Plecare 18 Iulie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Golden Bay (Golden Bay Suites) incepand cu 1,305.00 €
Plecare 19 Iunie 2023, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Chania Creta, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Chania, o destinație de vacanță încântătoare, unde cu siguranță vă veți dori să reveniți

         Excavările efectuate în Chania au demonstrat că acesta este locul așezării minoice numite „Kydonia”. Mai târziu, în perioada otomană, orașul a fost ocupat de către arabi, care l-au numit „Al Hanim”. Locuitorii din Chenia au suferit în acea perioadă multiple persecuţii, fiind nevoiţi să se refugieze în munţi. Orașul a reintrat sub stăpânire bizantină în anul 961 d.Hr., de atunci păstrându-se denumirea de Chania. De teama unei noi invazii arabe, bizantinii au început să fortifice orașul, un parte din aceste ziduri păstrându-se până în zilele noastre. În anul 1204, bizantinii au pierdut supremația din zonă, iar orașul Chania a intrat sub posesia venețienilor, astfel orașul a cunoscut o înflorire spectaculoasă sub raport comercial. Venețienii au fost cei care au redenumit orașul „La Canea”. În anul 1645, otomanii au invadat oraşul, iar în timpul ocupaţiei cele mai multe biserici au fost transformate în moschei. Tot din aceea perioadă datează şi moscheia Küçük Hasan Pasha, băile și fântânile turcești. În anul 1898, odată cu mișcarea de independență a cretanilor, Chania a devenit capitala statului semi-independent Creta. Din aceea perioadă rezidă o serie de clădiri importante și deosebite sub aspect arhitectural.

Orașul Chania combină cu succes trecutul istoric și modernismul. În jurul portului venețian al orașului se întinde Cartierul Vechi, aici fiind concentrate cele mai importante obiective turistice. Deși orașul a fost bombardat de mai multe ori în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, au rămas încă multe clădiri de admirat, majoritatea turiștilor fiind de-a dreptul cuceriți  de frumusețea acestei zone. Chiar la intrarea în partea veche a orașului veți putea admira celebrul far venețian. În apropierea acestuia se află Fortăreața Firka și Muzeul Naval. Orașul Chania abundă de atracții istorice și arhitectonice, printre cele mai populare situându-se: zidurile cetăţii veneţiene, Kastelli, Bisericile Agios Rokkos, Agios Nikolaos şi Agios Anargyriori. În oraş există şi un muzeu de arheologie, ce este amplasat între zidurile Basilicii Sfântului Petru, o construcție ce datează din secolul al XVI-lea. Partea modernă a orașu, ceva mai întinsă decât partea veche, beneficiază și ea numeroase atracții. Aici este amplasată Piața Publică, unde sunt comercializate produse tradiționale și nu numai. În zilele călduroase de vară puteți să vă retrageți în Grădinile Publice ale orașului, care vă vor învălui în umbra lor, fiind o adevărată încântare pentru ochii vizitatorilor. În partea de est a Chaniei se află casa memorială a lui Eleftherios Venizelos, revoluționar și politician grec.

poza Chania, o destinație de vacanță încântătoare, unde cu siguranță vă veți dori să reveniți

Orașul Chania este deservit de către un aeroport de dimensiuni mici, situat la 14 kilometri de oraș, în Peninsula Akrotini. Aeroportul a fost numit Ioannis Daskalogiannis, după un răsculat cretan care s-a împotrivit ocupației otomane din secolul al XVIII-lea. Ofertele de cazare din Chania sunt nenumărate, turiștii putând alege fie hoteluri situate în apropierea plajei, fie putând opta pentru unități de cazare din centrul orașului. Printre recomandările noastre se situează: Hotel Autograph Collection Dome, Hotel Domes Noruz Chania, Hotel Domus Renier Boutique Hot,  Serenissima Boutique Hotel, Akali Hotel, Elia Palazzo Hotel, Hotel Elia Kentron Suites, Hotel Elyros Mare, Hotel Indigo Mare şi altele. Turiştii se vor putea bucura şi de numeroase restaurante şi cafenele, multe dintre ele fiind amplasate în centrul vechi. Chania este o destinație ideală și pentru iubitorii de distracții nocturne, în oraș existând numeroase baruri și cluburi de noapte. Printre cele mai populare localuri amintim: Mylos Club, Klik Disco și Private Night Club.

poza Chania, o destinație de vacanță încântătoare, unde cu siguranță vă veți dori să reveniți

Plajele din zona orașului Chania sunt întinse şi oferă turiştilor cele mai bune condiţii. Acestea sunt acoperite cu nisip şi cu pietricele, iar multe dintre ele sunt premiate cu Blue Flag. Una dintre cele mai deosebite întinderi de nisip din apropiere de oraș este plaja Elafonissi, situată la 76 de kilometri de ChaniaElafonissi este o prelungire a uscatului în apă, care de multe ori pare a fi o micuță insulă. Plaja este de o frumusețe rară, fiind îmbrăcată cu nisip fin de culoare albă și roz. Începând cu anul 2000, plaja se situează pe lista obiectivelor naturale protejate de către lege. Cu o frumusețe extraordinară a fost înzestrată și laguna Balos. Aceasta este considerată ca fiind cea mai spectaculoasă plajă a Cretei, cadrul natural cuprinzând vegetație abundentă, ape de culoarea turcoazului și nisip în nuanțe de roz. Turiștii își pot îndrepta pașii și spre plajele stațiunilor din apropiere de Chania. Plaja din Agia Marina este amplasată la doar 9 kilometri de oraș și oferă turiștilor cele mai bune condiții pentru bronz și înot, fiind acoperită cu nisip fin și bucurându-se de o intrare în apă lină. Două plaje cu nisip, ape limpezi și multiple facilități sunt și Kalamaki Beach și Glaros.Tinerii în căutare de distracție și aventură pe apă pot opta pentru plaja Paleochora. Pe lângă posibilitatea de practicare de diverselor sporturi nautice, vizitatorii vor avea la dispoziție numeroase taverne și baruri. 

Chania este o destinaţie de vacanţă ce se pretează atât tinerilor, cât şi cuplurilor şi familiilor, care doresc să se bucure de un sejur liniştit. Peisajele de care se bucură Chania sunt de o frumuseţe extraordinară, nu degeaba este supranumită „paradisul verde al Cretei”. În zonă cresc numeroase livezi de măslini, de citrice, şi altfel de pomi mediteraneeni. În plus, majoritatea hotelurilor au amenajate propriile parcuri şi grădini, astfel încât vă veţi ca simţi într-un paradis tropical.

poza Chania, o destinație de vacanță încântătoare, unde cu siguranță vă veți dori să reveniți


Recomandări de cazare în Chania

Chania este capitala prefecturii omonime și al doilea oraș ca mărime din Creta, numărând circa 60.000 de locuitori.  Deși este un oraș extrem de dezvoltat din punct de vedere turistic, Chania a reușit să-și conserve și specificul tradițional. Datorită acestui lucru, Chania se situează în topul celor mai frumoase orașe grecești, fiind totodată cel mai pitoresc oraș din Creta. 

Citeste mai mult.