Oferte Cazare + Autocar - Litoral Insula Santorini, Grecia ☀️ 2025

Cazare + Autocar - Insula Santorini 2025

Regiunea Insula Santorini 2025 face parte din Grecia.

In regiunea Insula Santorini sunt 1098 hoteluri, din care 133 de hoteluri de 5 stele, 390 de hoteluri de 4 stele, 415 de hoteluri de 3 stele, 136 de hoteluri de 2 stele, 24 de hoteluri de o stea.

Filtre Insula Santorini 2025

Filtreaza hotelurile din Insula Santorini pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Insula Santorini pe baza tipului de masa:

In Santorini sunt 246 hoteluri, din care 39 de hoteluri de 5 stele, 90 de hoteluri de 4 stele, 85 de hoteluri de 3 stele, 28 de hoteluri de 2 stele, 4 hoteluri de o stea.
In Fira sunt 167 hoteluri, din care 19 hoteluri de 5 stele, 68 de hoteluri de 4 stele, 53 de hoteluri de 3 stele, 20 hoteluri de 2 stele, 7 hoteluri de o stea.
In Kamari sunt 149 hoteluri, din care 6 hoteluri de 5 stele, 30 de hoteluri de 4 stele, 73 de hoteluri de 3 stele, 35 de hoteluri de 2 stele, 5 hoteluri de o stea.
In Oia sunt 134 hoteluri, din care 26 de hoteluri de 5 stele, 52 de hoteluri de 4 stele, 50 de hoteluri de 3 stele, 5 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
In Imerovigli sunt 111 hoteluri, din care 19 hoteluri de 5 stele, 58 de hoteluri de 4 stele, 31 de hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele.
In Perissa sunt 92 hoteluri, din care 4 hoteluri de 5 stele, 18 hoteluri de 4 stele, 45 de hoteluri de 3 stele, 23 de hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.
In Akrotiri sunt 43 hoteluri, din care 8 hoteluri de 5 stele, 15 hoteluri de 4 stele, 17 hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele.
In Firostefani sunt 37 hoteluri, din care 5 hoteluri de 5 stele, 13 hoteluri de 4 stele, 14 hoteluri de 3 stele, 5 hoteluri de 2 stele.
In Ios sunt 26 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 4 hoteluri de 4 stele, 6 hoteluri de 3 stele, 12 hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.
In Megalochori sunt 23 hoteluri, din care 4 hoteluri de 5 stele, 12 hoteluri de 4 stele, 6 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Insula Santorini, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Santorini, Insula Îndrăgostiților

Insula și-a păstrat forma aproape rotundă până înspre secolul al XV-lea î.Hr., când vulcanul din mijlocul insulei a erupt, formând Caldera, spațiul dintre insule, unde se afla craterul vulcanului. Din insula cea mare au rezutat trei insule. Cele două insule vulcanice s-au format mai târziu, datorită diferitelor erupții, care au început în anul 157 î.Hr., ultima având loc în anul 1956.

Două civilizați au lăsat urme remarcabile în Insula Santorini. Una datează din perioada preistorică și a fost scoasă la lumină de săpăturile de la Akrotiri. Cealaltă este civilizația greacă, reprezentată de orașul antic localizat la Masa Vouno. Insula a fost stăpânită o vreme de către venețieni, care i-au dat numele de Santorini, după biserica de aici, Santa Irene. Unul dintre motivele pentru care insula a devenit renumită în întreaga lume este legătura dintre aceasta și legendara Atlantidă. De asemenea, Jules Verne a sporit faima insulei prin romanele sale Douăzeci de mii de leghe sub mări și Insula misterioasă, unde căpitanul Nemo și echipajul său au urmărit erupția vulcanică. Scriitorul a vizitat insula în timpul erupțiilor din perioada 1866-1870 și a pubicat apoi cunoscutele cărți.

Capitala insulei, Fira, este construită pe marginea unei stânci, care constituie, de fapt, latura craterului. Este cel mai important orășel turistic din Santorini, fiind poziționat în Vestul părții centrale a insulei, la 10 km de portul Athinios. După cutremurul din anul 1956 o parte a localității a fost distrusă, dar cu toate acestea, unele vile datând din secolul al XVIII-lea s-au păstrat. Localitatea oferă niște peisaje minunate, turiștii putând admira case mici cu arhitectură tradițională, biserici, verande, străzi pietonale, toate pe fundalul albastru omniprezent. Orașul se bucură de un port înconjurat de o faleză înaltă de 300 m. Din port se poate ajunge sus, în localitate, fie cu autobuzul, telecabina, sau într-un mod mai inedit, pe spatele unui catâr.  În Fira veți putea vizita și Muzeul de Arheologie. Acesta ilustrează întreaga istorie a insulei, conservând colecții de cultură elenistică și romană, ce datează din perioada arhaică până în cea romană, dar și vase și figurine de lut, din perioada geometrică și elenistică.

Se spune că apusurile de soare văzute din Santorini sunt cele mai frumoase din lume. De asemenea, de pe Caldera se pot admira panorame ale vulcanului și ale insulelor învecinate, pretutindeni se zăresc turle de biserici și locuințele tradiționale albe specifice, ceea ce face ca priveliștile să fie de neuitat. Satele turistice sunt situate pe stânci și oferă panorame nemaivăzute. Una dintre cele mai cunoscute locații de unde veți putea admira din plin piesajele insulei este satul Oia, cel mai frumos și pitoresc sat turistic din insulă, aici turiștii se opresc ca să vadă unul dintre cele mai renumite apusuri de soare. De asemenea, din această locație se pot observa din unghiuri diferite vulcanii Palaia și Nea Kameni, dar și mica Insulă Thirassia. Veți putea vizita și Muzeul Maritim, ce conține o mică bibliotecă și câteva exponate privind viața maritimă a zonei.  Castelul Kastro este un alt obiectiv turistic de neratat, acesta a fost constuit în secolul al XVI-lea de către venețieni, iar în prezent este vizitat în special de cei ce doresc să imortalizeze imagini ale satului și ale mării. În apropierea Muzeului Maritim, este situată și Moara de Țesut, de unde turiștii pot achiziționa diverse țesături tradiționale și produse alimentare autohtone.

poza Sejur în Santorini,  Insula Îndrăgostiților

 

 O remarcabilă vedere panoramică a zonei se poate admira și din satul Pyrgos. Acesta este situat la circa 7,5 km Sud-Est de Fira, iar până în anul 1800 a fost capitala insulei. Casele sale tradiționale, mici, au fost construite în jurul unui castel venețian, iar străduțele urmează forma dealului. Dacă ajungeți pe insulă puteți vizita și biserica Theotokaki, ce datează din secolul al X-lea. De asemenea, fresce frumoase și icoane vechi vom descoperi și la Agia Theodosia, Agia Triada, Agios Nikolas și în biserica Arhanghelul Mihai (1690). La doar 4 kilometri de Pyrgos se află cea mai renumită mănăstire din insulă, Mănăstirea Profitis Ilias. Aceasta adăpostește o bibliotecă bogată, o mică colecție de material etnografic și icoane vechi.  Insula nu duce lipsă nici de vestigii arheologice. În Sud-Vestul insulei Santorini este situat cel mai mare sit arheologic, Akrotiri. Acesta prezintă clădiri de două și trei etaje, cu obiecte preistorice datând din anul 3600 î.Hr.. În trecut, Akrotiri era un oraș minoic, asemănător orașelor descoperite în Creta. Casele bine conservate sub lavă erau decorate cu fresce înfățișând flori, delfini, pești, boxeri etc. O parte dintre aceste descoperiri sunt expuse astăzi la Muzeul de Arheologie din Atena.

poza Sejur în Santorini,  Insula Îndrăgostiților

 

Insula se bucură de o viață de noapte foarte activă, în zonă găsindu-se numeroase baruri și cluburi de noapte, precum Enigma și Koo. Cele mai multe astfel de locații le găsim în Fira, capitala insulei, dar și în principalele zone turistice, ca plajele Kamari și Perissa. Pe timpul verii pe insulă are loc un cunocut festival de jazz. Cele mai căutate plaje din Santorini sunt: Plaja Kamari, Plaja Perissa, Red Beach (Kokonni Ammos), White Beach (Aspro Paralia), Kolumbo Beach (Cape Colombo), Plaja Monolithos, Plaja Agios Georgios, Plaja Vlihada, Plaja  Vourvoulos (Paralia Vourvoulou),  Plaja Katharos, Plaja Eros și Tou Christou To Thermi.

Plaja Kamari, premiată cu „Blue Flag”, este un punct de interes major printre turiștii care vizitează Insula Santorini. Are o lungime de 5 km și este cea mai extinsă plajă din insulă, dar și din Ciclade. Odată ajunși aici vă veți putea relaxa la soare, puteți opta pentru unul dintre centrele de scuba diving sau puteți alege să faceți o vizită în apropiere, pe insula sălbatică Anafi. La fel de ofertantă este și Plaja Perissa. Situată în apropierea satului Emporio, aceasta vă va încânta cu marea sa de un albastru intens și cu nisipul fin. În plus, datorită amplasării sale, plaja este protejată de vânturile ce suflă pe coastă. Plaja Albă este singura plajă la care accesul se poate realiza doar prin intermediu bărcii. Numele plajei vine la pietrele albe de diverse dimensiuni care acoperă nisipul.

Kolumbo Beach, situată pe coasta de Nord-Est a insulei, este și cel mai izolat punct al insulei, fiind situat la 19 km de Fira și 4 km de Oia. Astfel, este o opțiune viabilă pentru cei care doresc să fugă de aglomerația de pe plajele mai populare. Plaja Monolithos, situată la o distanță de aproximativ 9 km de Fira, este o plajă liniștită și bine organizată, aspecte pentru care este frecventată de numeroase familii cu copii. Plaja beneficiază de mai multe hoteluri și de o multitudine de localuri, baruri și taverne. La fel de potrivită pentru cei care doresc să evite aglomerația este și Plaja Vlihada, locul fiind potrivit pentru amatorii de pescuit. În imediata apropiere, la Nord de Plaja Vlihada, este localizată Plaja Eros. Deși este o plajă liniștită, aici vă veți putea bucura de nisip fin. Plaja bine amenajată, cu șezlonguri,  umbrele și o terasă de dimensiuni mari acoperită cu frunze de palmieri. Toate acestea alături de muzica din surdină vă vor face să vă relaxați și să uitați de stresul cotidian. O plajă cvasinecunoscută este și Plaja Vourvoulos. Aceasta este poziționată în partea de Nord-Est a insulei și are o întindere de mai mulți kilometri. În zonă este situat un port pentru ambarcațiuni mici  și o tevernă cu specific pescăresc. În interiorul calderei vom descoperi o plajă unică, Tou Christou To Thermi. Accesul aici se face exclusiv pe jos pe o potecă îngustă sau cu barca. Datorită izvoarelor termale din zonă insula este un fel de SPA natural. Pietrele negre, piatra ponce, stâncile roșii vulcanice oferă plajei unicitate. În plus, veți putea admira biserica construită în stâncă, Christ Tout Christou Ta Thermi.

poza Sejur în Santorini,  Insula Îndrăgostiților

 

Insula Santorini: hoteluri care dispun de piscine și centru spa

Poate vă întrebați de ce tot mai mulți turiști optează pentru unități de cazare care să dispună și de piscină exterioară, atunci când plaja este situată la doar câteva minute de hotel. Hoteluri cu piscine exterioare nu sunt doar un moft, ci sunt extrem de utile.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Revelion în Insula Santorini

Santorini este o destinație de vacanță care de cele mai multe ori este asociată cu anotimpul cald, cu marea, soarele și activitățile specifice sejururilor estivale, însă insula este perfectă și pentru a vă petrece sejurul de Revelion. Recomandăm acest lucru, deoarece peisajele sunt unice și fermecătoare, temperatura medie se situează între 10-15 grade Celsius, umiditatea ridicată fiind cea care vă poate cauza ceva probleme.

Citeste mai mult.

Paștele în Santorini: o experiență uimitoare

Unul din momentele cele mai bune pentru a vizita Insula Santorini este perioada Sărbătorilor Pascale. În timpul sejurului petrecut în insulă veți putea descoperi minunatele tradiții din Vinerea Mare, care sunt păstrate cu sfințenie mai ales în satul Pyrgos.

Citeste mai mult.

Descoperiți atmosfera magică de care este învăluită Insula Santorini în perioada Crăciunului

Insula Santorini este cu totul încântătoare în timpul anotimpului rece, când nu mai este vizitată de mulțimi de turiști. Pretutindeni domnește o atmosferă liniștită și romantică, pe care, din păcate, nu o veți regăsi în timpul anotimpului estival.

Citeste mai mult.

Viața de noapte în stațiunile din Insula Santorini

 Insula Santorini este faimoasă pentru o mulțime de lucruri, printre care: vulcanul,  caldera, apusurile de soare și multe altele. Deși, poate că la prima vedere n-ar părea, dar printre atracțiile insulei se situează și viața de noapte. Pe cuprinsul Insulei Santorini există o multitudine de locuri în care vă puteți distra și puteți să vă bucurați de băuturile preferate. Puteți alege dintre localuri foarte aglomerate,  localuri cu o atmosferă romantică

Citeste mai mult.

Descoperiți cele mai populare plaje ale Insulei Santorini

Plajele din Santorini sunt acoperite cu nisip vulcanic şi pietricele, iar cele mai multe dintre ele se bucură de peisaje spectaculoase. Deşi Santorini nu se bucură de plaje cu nisip fin, insula atrage mii de turişti, care vin aici pentru a înota în apa limpede  a mării. Nisipul fiind grosier nu tulbură claritatea apei. În plus, majoritatea celor care aleg un sejur în Santorini sunt atraşi, în special, de peisaje, posibilitatea de a practica drumeţii şi de a se bucura de o viaţă de noapte animată, plaje nefiind situate în topul atracțiilor insulei.

Citeste mai mult.

Santorini - paradisul amatorilor de sporturi nautice

Fiind o destinație de vacanță atât de populară, în Santorini există numeroase centre care oferă echipamente și instructaj în vederea practicării sporturilor nautice. Acestea sunt amplasate pe cele mai populare plaje ale insulei, precum Kamari, Perissa, Perivolos și Oia.

Citeste mai mult.