Oferte Cazare + Autocar - Litoral Zona Metropolitana Atena, Grecia ☀️ 2025

Cazare + Autocar - Zona Metropolitana Atena 2025

Regiunea Zona Metropolitana Atena 2025 face parte din Grecia.

In regiunea Zona Metropolitana Atena sunt 513 hoteluri, din care 50 de hoteluri de 5 stele, 193 de hoteluri de 4 stele, 166 de hoteluri de 3 stele, 91 de hoteluri de 2 stele, 13 hoteluri de o stea.

Filtre Zona Metropolitana Atena 2025

Filtreaza hotelurile din Zona Metropolitana Atena pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Zona Metropolitana Atena pe baza tipului de masa:

In Spetses sunt 9 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 4 hoteluri de 4 stele, 3 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele.
In Vouliagmeni sunt 6 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 3 hoteluri de 4 stele.
In Athens Coast sunt 5 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 2 hoteluri de 4 stele, 2 hoteluri de 3 stele.
In Anavyssos sunt 4 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 3 hoteluri de 4 stele.
In Kamena Vourla sunt 2 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, un hotel de 3 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Zona Metropolitana Atena, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Atena, o destinație de vacanță cu o istorie milenară

Atena este leagănul civilizației și a democrației europene, fiind unul dintre cele mai vechi orașe din lume, au fost descoperite urme ale existenței umane vechi de aproximativ 7000 de ani. Toate aceste aspecte transformă Atena într-o destinație ideală pentru iubitorii de istorie și cultură. Capitala Greciei are un mare avantaj: zona de maxim interes turistic este relativ compactă, fiind situată la poalele Acropolei, din Piața Omonia, spre Piața Syntagma și ajungând până la templul lui Zeus. Zona centrală a capitalei elene este delimitată, cu aproximație, de un triunghi echilateral, format din Piața Omonia, Piața Syntagma și Monastiraki.

Unele dintre cele mai cele mai celebre clădiri din Atena sunt: Biblioteca Națională, Universitatea și Academia de Arte, acestea trei formând un ansamblu monumental. Biblioteca Națională are formă de templu doric, cu două aripi laterale și este construită din marmură de Pentelic. Clădirea a fost construită în anul 1887, arhitectul ei fiind Teophil von Hansen. Biblioteca cuprinde peste un milion de volume, printre care două tetraevanghelii, din secolul al X-lea, respectiv al XI-lea, manuscrise și ediții princeps rare. Universitatea din Atena se evidențiază printr-o colonadă ionică și o friză care înfățișează renașterea artelor și a științelor în timpul domniei regelui Otto. Pe aceeași friză, în semn de recunoștință, este înfățișat și patriarhul Grigore al V-lea, martir în Războiul de Independență. Construcția a fost finalizată în anul 1864, arhitectul edificiului fiind Christian von Hansen.

poza Atena, o destinație de vacanță cu o istorie milenară


Academia de arte are aspectul unui templu ionic, fiind construită în anul 1859 de către arhitectul Teophil von Hansen. Pe frontul său, sprijinit pe coloane ionice, de marmură, sunt sculptați cei mai populari zei. În fața edificiului se află două coloane mult mai înalte decât clădirea pe care sunt prezentate statuile Atenei și a lui Apollo, zei care întruchipează virtuțile cele mai respectate de către greci. Mai în față, jos, flancând scările, se găsesc alte două statui, reprezentându-i pe Socrate și pe Platon, în poziții meditative, așezați pe scaune. În interiorul clădirii se pot admira fresce reprezentând mitul lui Prometeu.      

Tot pe Bulevardul Panepistimiou, putem admira Palatul Ilionului. Palatul se asemănă cu o construcție venețiană, iar aici a funcționat pentru o perioadă Curtea Supremă. În prezent, în palat își are sediul Muzeul Numismatic. Clădirea a fost construită de renumitul arheolog Heinrich Schliemann, în anul 1868, arhitect fiind Ziller. Muzeul găzduiește o colecție de peste 600.000 de monede datând începând cu perioada antică, romană și bizantină, evul mediu și până în zilele noastre. Impresionante sunt și tezaurele, sigiliile conducătorilor, medaliile și pietrele prețioase expuse. De asemenea, aici se pot admira fresce și mozaicuri cu teme mitologice. Adevăratul centru al Atenei este Piața Syntagma, ea reprezentând centrul orașului, dar și centrul politic al Atenei moderne. Pe o porțiune importantă piața este accesibilă doar pietonilor, traficul mașinilor fiind interzis. În partea estică a Pieței Syntagma se află Parlamentul și Monumentul Soldatului Necunoscut.

Un obiectiv turistic ce trebuie neapărat vizitat în cazul în care ajungeți în Atena este Parcul Național, fostele grădini regale. Parcul se întinde între Piața Syntagma și arterele Vasilissis Sofias, Amalias, Vasilissis Olgas și Irodou Attikou.  Parcul Național este un loc liniștit, situat departe de tumultul orașului. În timpul verii își întâmpină vizitatorii cu alei umbroase, bănci situate sub copaci impozanți și cu răcoarea eleșteelor cu pești exotici. Parcul Național, denumit astfel printr-un decret din 1923, ocupă o suprafață de 16 ha. Inițiativa înființării parcului a avut-o regina Amalia, astfel au fost aduse 15.000 de răsaduri, pe mare, din Italia. Grădinile au fost amenajate de horticultorul prusac Friedrich Schmidt, care a călătorit prin întreaga lume pentru a aduna plante rare. Se pot observa aici și vestigiile unor mozaicuri romane și un vechi apeduct, dar și statuile unor scriitori moderni. Parcul mai adăpostește un mic Muzeu Botanic și o grădină zoologică, o bibliotecă pentru copii, dar și terase și cafenele. Parcul Național este deschis zilnic, de dimineață până seara.

poza Atena, o destinație de vacanță cu o istorie milenară

Zappeionul este unul dintre cele mai frumoase edificii din Atena. Clădirea impozantă este situată în Sudul Parcului Național și este construită într-un stil neoclasic, fiind spațiu de expoziții, conferințe, congrese, simpozioane și ceremonii, dar a servit și drept centru de presă în timpul Olimpiadei din 2004. Clădirea a fost construită cu fondurile donate de Evangelos Zappas care a dorit ca primele Jocuri Olimpice moderne să aibă loc în Grecia. Clădirea a fost clădită între anii 1874-1888 de către arhitectul von Hansen. În timpul Olimpiadei desfășurate la Atena în 1896, Zappeionul a fost folosit ca Sat Olimpic. Tot la Zappeion a fost semnată și aderarea Greciei la Uniunea Europeană.


poza Atena, o destinație de vacanță cu o istorie milenară
 

De asemenea, Palatul prezidențial, fostul Palat Regal, a fost construit în anul 1890 de germanul Ernst Ziller. Aici a locuit familia regală greacă între anii 1890-1973, adică până la abolirea monarhiei, după aceasta devenind reședința șefului de stat grec. O constucție reprezentativă pentru Atena este și Stadionul Panathinaiko. Stadionul de dimensiuni imense este constuit din marmură albă, iar dispunerea sa în forma literei U ne permite să cuprindem dintr-o privire întreaga sa măreție. Stadionul se află pe locul celui construit între anii 330-329 î.Hr. și este situat într-o mică vale, la baza colinei Arditos. Edificiu a fost restaurat pentru Jocurile Olimpice din 1896, iar actuala structură a stadionului, proiectată de Anastasios Metaxas, respectă modelul construcției lui Herodot Atticus. Stadionul are dimensiunea de  203 m/83m și efectiv de 70.000 de locuri.

Toată zona de la poalele Acropolei este împânzită de obiective de mare interes turistic. Cel mai mare sanctuar al grecilor în antichitate era Templul lui Zeus Olimpianul. Din acest măreț edificiu, cel mai mare din întreaga Grecie, s-au mai păstrat doar câteva coloane. Lucrările de construcție au început în secolul al VI-lea, însă din lipsă de fonduri au fost abandonate. În anul 174 î.Hr., Antiohus al IV-lea Epifan a încercat să reia lucrările și a apelat la arhitectul roman Cossutius  Decimusa care a modificat planul templului, utilizând mrmură de Pentelic și adăugând capiteluri corintice peste coloanele simple în stil doric. Templul a fost finalizat în cele din urmă de împăratul Hadrian, care i l-a încheiat lui Zeus Olimpianul.

Acropolele este simbolul Atenei, al Greciei și al întregii lumi antice. Acropola cu vestigiile sanctuarelor sale este vizibilă din aproape întreaga Atenă, atât ziua, cât și noaptea, în lumina reflectoarelor. Este o veritabilă fortăreață naturală, un platou format pe o colină stâncoasă, situat la 156 m deasupra nivelului mării și la 100 m de baza orașului. Aici, pe o suprafață de aproape 3 hectare veți putea admira un fabulos ansamblu de temple și monumente ale antichității, precum Partenonul, Erehteionul, Propileele, Templul Atenei Niké, lăcașuri de cult și sculpturi realizate de artiști renumiți.

Propileele este intrarea monumentală din marmură prin care se realiza accesul spre Acropole. Propileele este intrarea monumentală din marmură prin care se realiza accesul spre Acropole. Sunt compuse din impunătoare coloane ionice de marmură, reușind așa cum se și preconiza să impresioneze pe oricine urcă pe colină. Acestea formează un edificiu mare și impozant și sunt considerate cele mai reprezentative dintre toate capodoperele artei ateniene. Cuprind un complex format din cinci porți, porticuri, vestibulele, o pinacoteă și o scară săpată în stâncă. Întreaga construcție, deși deteriorată de trecerea timpului, impresionează și astăzi prin armonia volumelor și prin îmbinarea efectelor plastice. Conjuncția dintre stilul ionic și cel doric reprezintă unul dintre elementele care au oferit armonie și simetrie acestei construcții. Propileele se întind pe  o lungime de 74 de metri, ocupând toată partea vestică a Acropolei și sunt compuse dintr-un corp central dreptunghiular și din două aripi laterale. Monumentul este confecționat din marmură albă, însă pentru a sparge monotonia albului și a sublinia anumite elemente arhitecturale s-a folosit și marmură gri de Eleusis. Din enorma intrare de pe Acropole au mai rămas doar 24 de coloane, dintre care 13 în stare bună de conservare.


 

poza Atena, o destinație de vacanță cu o istorie milenară

Atena este o destinație de vis și datorită plajelor sale. Astfel, la o distanță de 11 kilometri de Atena veți descoperi Plaja Alimos. Aceasta este o plajă foarte bine organizată, iar fiindcă apele nu sunt foarte adânci este în topul preferințelor în rândul familiilor cu copii. În apropiere se află și Plaja Glyfada, acesta fiind o locație mai exclusivistă, înțesată de cafenele, restaurante și cluburi de noapte. În suburbia Atenei, respectiv la 23 de kilometri distanță este situată Plaja Vouliagmeni. Aceasta este o stațiune în plină dezvoltare, cu plaje luxoase. Pe Coasta de Est veți descoperi plaje ca: Plaja Vavrona, Plaja Loutsa, Kokkino Limanaki și Skinias. Vavrona este cunoscută în rândul turiștilor în special datorită templului lui Artemis, zeița vânătorii. O plajă cunoscută mai mult pentru viața sa de noapte decât pentru întinderile de nisip este și Plaja Loutsa. Plaja este localizată la aproximativ 30 de kilometri Sud-Est de Atena. Numele Plajei Kokkino Limanaki se trage de la culoarea stâncilor aflate în apropierea plajei. Este o zonă foarte apreciată de cei care doresc sa campeze, condițiile fiind foarte bune. Plaja Skinias este foarte populară în rândul atenienilor, oferind multiple facilități, ca: nisip fin, apă caldă și limpede și vânt puternic. În Nordul Atenei se evidențiază orășelul Galaxidi. Orașul este situat pe coasta nordică a Golfului Corint, la aproximativ 3 h de Atena,  și are o dimensiune de 126.088 kilometri pătrați. Deși are dimensiuni restrânse aici veți descoperi numeroase taverne, terase și restaurante potrivite pentru petrecerea unei zile toride de vară. În zona de Vest, la aproximativ 85 de kilometri de Atena, veți descoperi orășelul Kekhries. Deși situat la o distanță mai mare de Atena, aproximativ 137 kilometri, Nafplio este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe ale Greciei. Odată ajunși aici puteți să vă bucurați de plaja din Tolo.

 

poza Atena, o destinație de vacanță cu o istorie milenară

 

Alegeți ca anul acesta să petreceți un Paște deosebit în Atena

Paștele în Atena, la fel ca în întreaga lumea ortodoxă, este cea mai importantă sărbătoare de pe parcursul anului. Astfel, fie că sunteți religioși sau nu, petrecerea Paștelui în Atena va fi o experiență nemaipomenită și încărcată de emoție.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un sejur de Crăciun animat în Atena

 Odată ce se apropie Crăciunul, Grecia capătă cu totul o altă față, începând cu zona continentală până în insule, resimțindu-se tradițiile vechi de sute de ani. La fel ca în multe alte țări de pe glob, în Grecia, decembrie este luna cadourilor, luna în care orașele și locuințele sunt frumos decorate în așteptarea Crăciunului. Cu toții suntem familiarizați de a vedea Grecia ca pe o destinație estivală, însă Grecia este o destinație potrivită și pentru a petrece Crăciunul.

Citeste mai mult.

Atena - destinația ideală pentru un sejur de Revelion

Atena este o destinație extrem de potrivită pentru a vă petrece noaptea dintre ani, deoarece veți avea foarte multe de făcut, existând posibilități de petrecere a timpului liber care se potrivesc fiecărui buget și preferințe. Cei care doresc să se distreze întreaga noapte și să se bucure de dans, pot rezerva o masă într-unul din numeroasele cluburi de noapte din Atena.

Citeste mai mult.

Allou Fun Park - unul dintre cele mai întinse și populare parcuri de distracție de pe teritoriul Greciei

Allou Fun Park din Atena este unul dintre cele mai importante și mari parcuri de distracție de pe teritoriul Greciei, fiind atât de apreciat în rândul turiștilor încât reușește să atragă în jur de 2 milioane de vizitatori pe an. Dacă petreceți un sejur în Atena alături de micuții dumneavoastră, atunci o vizită a parcului de distracție Allou Fun Park este o idee nemaipomenită.

Citeste mai mult.

Atena - Viața de noapte în orașul care nu doarme niciodată

 Pe lângă faptul că își încântă vizitatorii cu numeroase obiective turistice, istorie, artă și monumente, capitala Greciei este renumită și pentru viața de noapte. Pe măsură ce soarele apune, atmosfera devine tot mai animată, cluburile și localuri de noapte de aici fiind luate cu asalt de tineri în căutare de distracție și socializare.

Citeste mai mult.