Oferte Charter Avion - Litoral Insula Mykonos, Grecia ☀️ 2023

Charter Avion - Insula Mykonos 2023

Regiunea Insula Mykonos 2023 face parte din Grecia.

In regiunea Insula Mykonos sunt 353 hoteluri, din care 54 de hoteluri de 5 stele, 108 de hoteluri de 4 stele, 107 de hoteluri de 3 stele, 63 de hoteluri de 2 stele, 21 de hoteluri de o stea.

Filtre Insula Mykonos 2023

Filtreaza hotelurile din Insula Mykonos pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Insula Mykonos pe baza tipului de masa:

In Mykonos sunt 192 hoteluri, din care 26 de hoteluri de 5 stele, 58 de hoteluri de 4 stele, 57 de hoteluri de 3 stele, 39 de hoteluri de 2 stele, 12 hoteluri de o stea.
In Ornos sunt 33 hoteluri, din care 8 hoteluri de 5 stele, 8 hoteluri de 4 stele, 13 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.
In Platis Yialos sunt 15 hoteluri, din care 11 hoteluri de 4 stele, 2 hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele.
In Agios Stefanos sunt 12 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 5 hoteluri de 4 stele, 2 hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
In Tourlos sunt 9 hoteluri, din care 2 hoteluri de 4 stele, 5 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele, un hotel de o stea.
In Elia sunt 8 hoteluri, din care 7 hoteluri de 5 stele, un hotel de 3 stele.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Paolas Town incepand cu 4,025.00 €
Plecare 3 Septembrie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Dionysos incepand cu 1,080.00 €
Plecare 12 Septembrie 2023, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Myconian Avaton Resort incepand cu 3,483.00 €
Plecare 27 August 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Rhenia Hotel incepand cu 1,915.00 €
Plecare 17 Septembrie 2023, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Insula Mykonos, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Mykonos - polul distracției din centrul Mării Egee

O altă caracteristică a climei din Mykonos o reprezintă vânturile. Pe timpul iernii, suflă Sirocco, un vânt însoțit uneori de furtuni, care transportă nisipul din zonele deșertice din apropierea Mării Mediterane. Insula Mykonos este o destinație exclusivistă, unde distracția este cuvântul de ordine, fiind adesea comparată cu Insula Ibitza. Insula este destinația preferată a persoanelor gay. Principala așezare a insulei, capitala,  Mykonos (Chora), este  încântătoare, farmecul fiindu-i dat de  locuințele albe, morile de vânt și numeroasele lăcașuri de cult. Frumusețea insulei este completată de plajele acoperite cu nisip fin de culoare albă. Datorită acestor aspecte, insula a devenit destinația de vacanță preferată pentru mai multe vedete, precum: Lady Gaga, Russel Crowe, Queen Latifah și mulți alții. Numele insulei provine de la fiul zeului Apollo, Mykonos. Conform mitologiei antice, pe teritoriul acestei insulei, Heracle și Poseidon și-au unit forțele pentru a distruge giganții care se războiau cu Zeus. În antichitate, insula era destul de prost dezvoltată, fiind lipsită de resurse naturale. Insula s-a aflat succesiv sub controlul Imperiului Roman, iar apoi, sub dominația Imperiului Bizantin. În anul 1390, insula a intrat sub control venețian, așa explicându-se și specificul insulei.

Coasta nordică a insulei este stâncoasă, în schimb, pe partea sudică întâlnim plaje cu nisip fin, relieful având altitudinii mai joase. Pe teritoriul insulei nu există râuri permanente, ci doar lacuri artificiale care alimentează localitățile cu apă potabilă. În Mykonos există mai multe plaje care diferă atât ca amplasare, cât și ca specific. Astfel, veți întâlni plaje pentru familiile cu copii, plaje frecventate de iubitorii sporturilor nautice, plaje speciale pentru comunitatea lgbt, pentru iubitorii de petreceri, a celor care doresc să campeze sau pentru cei care doresc să se bucure de o vacanță cât mai liniștită. Cea mai apreciată în rândul turiștilor este Plaja Paranga. Aici apa este cristalină iar nisipul extrem de fin. Kalo Livadi este o plajă extrem de apreciată de către tineri și de către familiile cu copii. O plajă care vă va uimi cu frumusețea sa este Plaja Agios Ioannis. Fokos este o plajă mai retrasă,  deoarece nu toți turiștii știu de existența ei, norocoșii ajunși aici se pot bucura de liniște și relaxare. Plaja este complet neamenajată. Panormos este o plajă frecventată mai ales de către localnici, dar asta nu-i știrbește din frumusețe, atmosfera este veselă și plină de viață. Se pot închiria șezlonguri și umbrele. De asemenea, pe plajă există un club și o tavernă care servește pe plajă preparate și băuturi. Plati Gialos și Elia sunt două plaje extrem de populare și apreciate în rândul vizitatorilor insulei. Iubitorii de surf pot opta pentru Plaja Agios Stefanos sau pentru Plaja Kalafatis. Aceasta din urmă este cea mai întinsă plajă din Mykonos și este amenajată cu șezlonguri și umbrele, iar apa este cristalină. 

poza Sejur în Mykonos - polul distracției din centrul Mării Egee

Odată ajunși pe insulă trebuie neapărat să vizitați Mykonos Town sau Chora, capitala insulei. Orașul este format din străduțe înguste, căsuțe albe și bisericii care se combină în mod armonios cu vegetația abundentă. Printre clădirile cele mai interesante ale orașului se numără Biserica Panayia Paraportiani, primăria orașului, castelul situat în apropierea portului, Muzeul de Arheologie și Muzeul Maritim. Toate aceste obiective turistice sunt nemaipomenit de frumoase și instagramabile. Alefkántra sau Mica Veneție, așa cum mai este numită așezarea, este un district ce datează din secolul al XVIII-lea. Zona este înțesată cu vile albe, cochete, cu balcoane colorate, care în trecut au aparținut negustorilor bogați și căpitanilor de nave. În plus, de aici se pot admira și morile de vânt din apropiere. O altă așezare tradițională a insulei este Ano Mero, aceasta este situată în jurul Mănăstirii din secolul al XVI-lea, Panayia Tourliani. Se crede că iconostasul, amvonul și icoanele acestui lăcaș de cult au fost pictate la Veneția.  Ajunși în insulă puteți combina relaxarea cu sesiunile de shopping. Strada Matoyánni este una dintre cele mai animate străzi ale insulei, aici fiind amplasate numeroase magazine de designer. În insulă există și multe magazine cu suveniruri și galerii de artă.  De asemenea, vă puteți petrece timpul în cafenele sau restaurante elegante prezente aici. O atracție mai neobișnuită din Mykonos este reprezentată de mascota insulei, un pelican numit Petros. În anul 1952, după o furtună puternică, pelicanul a fost găsit de către un pescar, iar cu timpul a devenit cel mai bun prieten al localnicilor. După moartea acestuia, simțindu-i lipsa, localnicii l-au înlocuit pe Petros și așa a luat naștere tradiția pelicanilor mascotă. Un alt simbol al insulei este constituit de celebrele mori de vânt. Cele mai multe se bucură de sute de ani vechime. 

poza Sejur în Mykonos - polul distracției din centrul Mării Egee

Din Mykonos se pot organiza excursii în Tourlos, un sătuc situat la circa 15 minute de insulă. Satul este un loc liniștit, ferit de agitația prezentă în stațiuni. De asemenea, un loc ce merită neapărat văzut este Insula Delos. Aici este situat cel mai important site arheologic al Greciei, fiind prezente ruine de marmură și celebrul sanctuoar al lui Apollo. De pe  culmile Muntelui Kythnos se poate admira panorama insulelor din jur. O alt obiectiv turistic impresionant este Castelul Panigiria. Acesta este locația preferată a îndrăgostiților, locul fiind încărcat de romantism și înonjurat de vegetație abundentă și flori multicolore.  

Insula este cunoscută ca un pol al petrecerilor, viața de noapte fiind deosebit de activă.  Încă din anii 1970 insula s-a remarcat ca o destinație a distracției. La ora actuală, pe teritoriul insulei sunt prezente peste 60 de baruri și cluburi de noapte, unde nopțile vă vor fi animate de muzica unor Dj celebri, iar în timpul zile, se organizează petreceri pe plajă.Unele dintre cele mai celebre localuri de noapte sunt: Caprice, Quee of Mykonos Bar, Skandinavian Bar, Astra Bar etc. În ceea ce privește opțiunile de masă, există multiple restaurante și taverne, atât cu specific local, cât și cu meniuri internaționale. Deși este cunoscută ca fiind o destinație scumpă, în Mykonos există unități de cazare pentru toate bugetele.

poza Sejur în Mykonos - polul distracției din centrul Mării Egee

 

Top 10 hoteluri cu piscină din Mykonos

 Mykonos este o destinație de vacanță unică, în cadrul căreia modernul se combină în cel mai armonios mod cu tradiționalul. Insula se bucură de plaje scăldate de soare, de o viață de noapte animată și peisaje care vă vor încânta privirile. În plus, oferta hotelieră este și ea extrem de bogată. Noi am gândit că ar fi interesant să vă prezentăm pe scurt o parte dintre hotelurile care dispun de piscină exterioară. 

Citeste mai mult.

Viața de noapte în Mykonos, insula cunoscută și ca Insula Petrecerilor

Mykonos este una dintre cele mai potrivite destinații de vacanță pentru turiștii care vor să se bucure de o viață de noapte activă. Mykonos oferă distracție și multă nebunie, acestea fiind ingredientele principale care atrag numeroși turiști tineri din întreaga lume. În Mykonos veți descoperi plaje paradisiace, cluburi de noapte elegante și beach baruri cu dj-i celebri, care mixează la orice oră din zi și din noapte. Pe bună dreptate insula a și câștigat supranumele de Insula Petrecerii, putând concura în ceea ce privește petrecerile chiar și cu celebra Insulă Ibiza.

Citeste mai mult.

Cele mai spectaculoase și mai apreciate plaje ale Insulei Mykonos

Insula Mykonos se bucură de o multitudine de plaje ce pot satisface până și dorințele celor mai pretențioși turiști. Insula Mykonos face parte din Arhipelagul Cicladelor, un grup de insule amplasate în sudul Mării Egee. Aceste insule au o frumusețe ieșită din comun și sunt colindate pe tot parcursul sejurului estival de o serie de vânturi numite Meltemi.

Citeste mai mult.

Insula Mykonos- paradisul iubitorilor de sporturi nautice

 O vacanță poate fi un prilej excelent pentru a vă crea noi obiceiuri și pentru a experimenta lucruri noi. După relaxarea pe plajă, cei mai mulți turiști vor să desfășoare și altfel de activități și astfel să se bucure de un sejur relaxant. Printre cele mai populare sporturi pe apă ce pot fi practicate în timpul unui sejur petrecut în Mykonos se numără: sailing, parasailing, surfing, windsurfing, scubadiving și sea kayaking.

Citeste mai mult.